KinderKookCafé

Wil jij gezond en lekker leren koken? Kom dan naar ons KinderKookCafé!

Gezond eten

Wij weten allemaal dat wat je op jonge leeftijd leert, bijdraagt aan gedrag wat we op latere leeftijd belangrijk vinden en laten zien. Dit geldt ook voor gezondheidsbesef en gezond eten. In Opbouw KinderKookCafé is de plek waar we uw kind leren wat gezond eten is, waarom dit belangrijk is en hoe je dat zelf kunt maken. Op basis van het recept zoeken we de juiste ingrediënten en keukenbenodigdheden bij elkaar en dan gaan we starten. De kinderen bereiden het gerecht en bedenken in welke volgorde ze het “kookplan” moeten uitvoeren. Wat heeft een lange kooktijd en wat is snel klaar. Wat doen we eerst en wat komt daarna. De kinderen leren denken in stappen, plannen en inschatten van werktijden.

Deze vaardigheden gaan we vaak inzetten.

Elke week andere gerechten, ingrediënten, kook- en snijtechnieken!

In het KinderKookCafé ga je proeven en zelf koken, je leert waar gezonde voeding vandaan komt en hoe het geteeld wordt. Je maakt kennis met smaken en producten van de Flevolandse bodem. Tijdens het koken leer je de producten verwerken. Aan het eind van de middag ga je naar huis met datgene wat we hebben gemaakt voor ongeveer één persoon. Dit kan een gerecht, baksel of iets anders.

Start
dinsdag 14 maart
Wanneer
elke dinsdagmiddag
Hoe laat
van 14:30 – 16:30 uur
Waar
In Opbouw, Agripark Oost 2
Kosten
€15,- per middag
{

Je kunt iemand vandaag iets leren, maar als je zijn nieuwsgierigheid kunt prikkelen, zal hij zijn hele leven blijven leren