Voor ouders/verzorgers

Vastgelopen, ondergesneeuwd, overprikkeld, gefrustreerd, teleurgesteld, angstig of onbegrepen?
Deze gevoelens kunnen allerlei oorzaken hebben en overheersen vaak bij de kinderen die bij ons op school komen. Kinderen die niet (meer) volledig naar school gaan of juist extra uitdaging nodig hebben.

Cognitief kunnen de kinderen het niveau van de school aan, maar ze lopen tegen de grenzen van het onderwijssysteem aan. De kans bestaat dat zij uitvallen op gedragsaspecten of in de klas ondergesneeuwd worden door allerlei prikkels. In Opbouw wil voorkomen dat kinderen op den duur uitvallen of thuis komen te zitten.

In Opbouw biedt onderwijs dat werkt

Dreigt uw kind uit te vallen op school of heeft hij/zij behoefte aan meer persoonlijke begeleiding?
Samen met u, de school en uw kind zelf zetten wij uw kind weer op de rails. Wij bieden onderwijs dat werkt, door een onderwijsplan op maat te maken voor uw kind. De leerbehoefte van uw kind maakt niet uit, wij hebben samen één doel; uw kind haalt het beste uit zichzelf.

Dit doet uw kind door de verkregen coaching op maat (op basis van het eigen onderwijsplan) en de verschillende leertechnieken die aangeboden worden door onze leercoaches.

Meer dan alleen school
Wij bieden vijf dagen in de week op eigen locatie de tijd en ruimte voor uw kind. Uw kind kan de gehele werkweek bij ons terecht, maar het aantal momenten kan verschillen. Ook dat wordt volledig afgestemd op het onderwijsplan van uw kind. Wij onderscheiden ons doordat we werken in kleine groepen, persoonlijke begeleiding bieden en elke leerling zijn eigen leerlijn heeft.
Kinderen vanaf groep 3 tot en met eind van het voortgezet onderwijs vinden bij ons de rust, begeleiding, ruimte en tijd om weer helemaal in hun eigen kracht te komen.
Dit kan binnen onze eigen school of bij de leer- en studiecoaching of bijles- en huiswerkbegeleiding.

Samenwerking
We werken samen met het samenwerkingsverband, de leerplichtambtenaar, jeugdhulpverlening en de directies van de verschillende basisscholen. Binnen deze samenwerking gaan wij op zoek naar de best passende oplossing voor de leerling. Dit kan vanuit bijvoorbeeld de financiering vanuit jeugdhulpverlening gerealiseerd worden.
Wij gaan regelmatig met elkaar om tafel om deze samenwerking te bekrachtigen. Wanneer u een kind heeft dat in aanmerking komt voor deze regeling, gaan wij ook graag met u in gesprek. Wij nodigen u daarom van harte uit voor een gesprek en om bij ons op locatie te komen kijken. Op deze manier kunt u het beste ervaren hoe wij werken en wat de sfeer binnen onze school is.

{

Ieder kind heeft zijn eigen ontwikkeling en dat is prima