Afstand tot de arbeidsmarkt

Bij in Opbouw vinden we het belangrijk dat mensen hun kracht vinden in werk.
Dat betekent misschien dat je opnieuw je kracht vindt in iets waar je goed in bent,
of dat je  gaat leren werken bij In Opbouw.

Leren & werken

Je bent een leerling van een MBO school, maar zit al een poosje thuis. Je verveelt je enorm en je wilt graag aan het werk. Maar wat moet je dan gaan doen? Bij In Opbouw kun je ontdekken wat werken inhoudt. Je kunt snuffelen aan een professionele organisatie, je leert levensvaardigheden en jezelf op de kaart zetten. 

Bij In Opbouw houden we je niet bezig, maar word je echt ingezet op een concrete plek waar je leert omgaan met werk, met collega’s, met op tijd je bed uit, met cliënten en met andere belangrijke vaardigheden. 

Het is de bedoeling dat je met een certificaat de organisatie verlaat en op een reguliere plek op  op de arbeidsmarkt verovert. Na uitstroom bij In Opbouw word je nog een jaar lang verder begeleidt door een coach van In Opbouw. 

Fietsproject

In en om de campus is een groot aantal weesfietsen gevonden. Deze fietsen hebben soms maar een kleine opknapbeurt nodig, om weer goed te kunnen fietsen. Van al die fietsen maken wij een fietsuitleen. Met een echte leermeester kun je de fijne kneepjes van het fietsenmakersschap leren. Jij wordt begeleid en leert door te doen en de studenten kunnen weer op de fiets naar het dorp. 

Kookproject

Onder begeleiding van een professionele kok maak je de lekkerste gerechten voor de studenten op de campus. Natuurlijk ben je niet alleen aan het koken, maar leer je alles wat je moet doen als je maaltijden klaarmaakt in een professionele keuken. 

 

Kleine klusjes

Rondom de huizen van de studenten, maar ook op meerdere scholen in de omgeving gaat regelmatig iets stuk. Vaak worden die kleine klusjes aangegeven bij een grote organisatie, maar die krijgen zoveel aanmeldingen dat de grote klussen voorgaan en de kleintjes blijven liggen. Jij gaat aan het werk met een ervaren klusser en leert zo snel vanuit de praktijk de meest uiteenlopende klussen op te pakken. 

{

Moeilijk betekent niet onmogelijk. Het betekent dat je hard moet werken